
Antoni Flaquer «Coix»
A la foto, a l’esquerra, en Jeroni Alzina «Jeroniet», en Miquel Pascual «Papa» i en Toni Flaquer «Solleric», asseguts davant el bar de Can Patilla.
Antoni Flaquer Reynés, a la primavera de 1936 preparava oposicions per secretari d’ajuntament a Madrid. El juliol de 1936 el batle de Capdepera li proposà ser el secretari per donar vacances al secretari efectiu. Després del 18 de Juliol n’Antoni Flaquer Reynés, que estava a laes llistes de les Joventuts Socialistes de Capdepera, l’enviaren a la presó de Manacor.
De tornada a Capdepera, després de la guerra treballà de comptable a la societat La Palma, que tenia obra de paumes i botiga de roba (Can Pocapalla), a més donava classes de repàs per la tarda a casa seva per nins i per joves a la nit.
El 1947 vaix tenir la sort de poder anar a repàs fins a 1952, que don Miquel Moll Coll «Talaia» fundà una acadèmia. A l’Acadèmia hi donaven classes en Miquel Moll «Talaia», en Toni Flaquer «Solleric» i en Marcelino López «en Marce».
Antoni Flaquer Reynés, orgullós de ser de Capdepera per la seva història, a les primaveres, els dissabtes, anàvem d’excursió al Castell i ens explicava com hi vivien els habitants i com se defensaven de les incursions pirates. A la Torre de Canyamel que, amb les incursions pirates, tapiaven la porta i entraven o sortien per una petita porta a dos metres d’altura i que s’hi entrava amb una petita escala de fusta i que la guardaven els seus habitants amb dues destrals i desgraciats els que volien entrar si no eren ben rebuts.
Anàrem a visitar talaiots, poblats prehistòrics com el del Gegants o Son Favar, i poguérem veure a on estaven allotjats els Guerrers de Son Favar, visitàrem la necròpolis i el molí de s’Alzinar, poguérem veure com molien el blat.
Don Antoni Flaquer «Solleric» tenia un llibre d’història on en Plini el Vell explicava que quan Amílcar Barca estava a una platja on hi havia una font, preparava el seu exèrcit per conquistar una illa balear. Quan va néixer Aníbal alguns historiadors el situaven a la Font de sa Cala.
Tots els articles d’Antoni Coix en aquesta secció:
- Capdepera 1930-32: Festa de la Beata
- Capdepera 1932: els molins de devora el Castell
- Francisca Murta, Cala Rajada 1935-1936
- Pep Cetre, tot un personatge
- En Miquel Verger
- El camió rus d’en Joan Serra
- Camió d’Antoni Melis Nebot «Barruà»
- El camionet que repartia sifons
- Capdepera 1940-1950: Coll des Vidriers
- Una fotografia inèdita de Baltasar Moyà
- Miquel Amengual Martínez, faroner
- Capdepera 1927: L’estudiantina de Mestre Pere Massanet «Coix»
- Cafè o cassinu del teatre-cine Victòria de 1930
- Plaça de l’Orient, 1930: Caixa Rural de Capdepera
- Cooperativa La Palmera, 1899
- Gener de 1930: pageses Gabellines protagonistes del Cant a Mallorca
- Joan Moll Amorós «Guergori»
- Agost de 1916: beneïda i avarada de la goleta Miquel Caldentey
- Drassanes de Na Ferradura, 1921: beneïda i avarada del vaixell «Victòria»
- Capdepera, maig de 1931
- Capdepera Medieval 1752-1793
- Capdepera, Festa de la Flor, maig de 1926 i 1932
- Estudiantina de Miquel Llull «Pil·litu»
- Capdepera a prop de 1900
- Rondalla Gabellina de Bartomeu Massanet Nebot