Cala Rajada convida a assaborir tona i mitja de llampuga

Després de l’alerta taronja del dissabte que suspengué la paella marinera hi havia ganes.  Tot i que l’alerta groga fou present fins a les dotze el dia es presentava clar i tímidament assolellat si bé sabíem que no havia fet net del tot i que en qualsevol moment podia comparèixer la pluja com va ser. Però anem a pams:

A l’acte van assistir-hi el Conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el Conseller de Turisme, Jaume Bauzà; el Conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez; Toni Mercant, Director general de Ports, Domingo Bonnin, Patró major de Confraries; Pedro Mercant, President d’Opemallorcamar; i una àmplia delegació de l’Ajuntament de Capdepera, encapçalada per l’alcaldessa Mireia Ferrer, entre d’altres (sols faltaren els del PI, com sol ser ja habitual).

Bona representació per a la foto oficial.

Vint estands presentaven les seves propostes gastronòmiques a partir dels 80 quilos de llampuga que se’ls lliura. Propostes clàssiques amb tocs molt personals com l’arròs o fideus de llampuga o amb pebres o amb ceba caramel·litzada, gratinada, fritura, escabetxo o tumbet. D’altres més populars com les hamburguesa, pizzes, croquetes o tacos. I un grapat de propostes innovadores com wok, el sospir mallorquí, el fals rissoto d’arròs negre, el frit, caneló o el gyozamar.

Totes les propostes foren delicioses i a l’altura dels millors guardons Michelin. Per destacar-ne injustament dos diríem que l’arròs a banda dels mariners era sublim i el sospir mallorquí sorprengué per la seva harmonia de contrasts. Però ja se sap, en matèria de gusts, cadascú té les seves preferències.

L’afluència del públic fou bona sense batre cap rècord. A més d’un forà el temps el va fer quedà a casa. Abans de les 12, les taules ja estaven totes reservades. El recinte estava ple però s’hi podia pasar sense topar amb ningú.

Cada plat s’ha pogut assaborir per tres euros la ració. Com cada any el servei de bar ha estat a càrrec de l’Associació de bars nocturns i discoteques de Capdepera, enguany, els guanys de la recaptació s’ha destinat a l’associació de voluntaris de protecció civil del municipi.

2025 ha estat un dels millors anys quant a la pesca de llampuga. El 41% s’ha pescat a la nostra àrea marítima.

 

I arribà les 14.30 h. Ja ens havien avisat de què a Son Servera havia caigut un fort ruixat. I a Cala Rajada també caigué aigua. 15 l/m2 en un no res. La gent es resguardà sota les carpes i en aturà continuà com si res. Els radars indicaven, i així va ser, que no plouria més.

El matí es tancà amb disset paelles dels mariners (850 raccions, aprox) on sempre hi havia coes.

L’horabaixa continuà amb la mateixa tònica del matí. bona afluència de gent que es mantingué fins a l’hora de tancar i veure els focs. Ja de vespre, tot i el cansament a les paradetes la gent estava molt a gust.

 

En definitiva, més de 13.000 raccions despatxades, bon ambient tot i la situació meterològica i tothom queda convidat a tornar l’any que ve. A ningú va decebre, ningú partí decebut.

 

La logística de neteja i venda de monedes funcionà com un rellotge. Protecció civil i seguretat, molt bé.

 

Quedam emplaçats a la paella marinera que possiblement es faci en breu al poliesportiu.

 

 

I destacar sobretot a tots els equips de restauració que ens han permès aquestr gran gaudi i en especial als xefs-cuiners. Gràcies Joan Moragues, Joan Ramon Esteva, Lello Sorrentino, Xisca Pascual, Joaquín López Carlos Pedro de Oliveira Tavares, Michael Bosca , Alberto Pedreño, Carmelino Sidoti, Bojidar Lorgov, Jaume Miralles, Fernando Landaeta, Xisco García Méndez, Francesc Ferrà, Team Akino, Yoel Garrido, Julián Jurado Galán, Merche Guillén Martínez, Isabel i Viktor. Moltes gràcies per aquest viatge sensorial per la llampuga a partir de les tradicions amb propostes innovadores!!!

Els focs artificials van posar el punt final a tres dies intensos.

Des de l’Ajuntament de Capdepera, en nota de premsa, volen reconèixer la tasca de totes les persones implicades en l’organització, així com la comprensió i responsabilitat mostrada davant la cancel·lació de dissabte per motius de seguretat.

 

A continuació teniu tots els plats amb tots els equips de restauració. Els vertaders protagonistes:

 

Cofraria de pescadors

Fideus secs de llampuga

Joan Moragues

 

 

Cofraria de pescadors

Arròs a banda amb llampuga

Joan Ramon Esteva

El clàssic rentapaelleres disseny exclusiu de Kiko Melis i Pere “Patilla”

 

 

Ristorante Sorrentino’s

Wok de llampuga

Lello Sorrentino

 

 

 

Ses tres forquetes

Llampuga amb ceba caramelitzada

Xisca Pascual

 

 

 

Serrano Hotels

Llampuga i gambes en croquetó

Joaquin López

 

 

Port Corona

Canneloni de llampuga amb salsa d’espinacs

Carlos Pedro de Oliveira Tavares

 

 

 

The Sea club

Gyozamar

Michael Bosca

 

 

 

 

Diamant hotels

Sospir mallorquí

Fals rissoto d’arròs negre amb llampuga i allioli

Alberto Pedreño

 

 

Trobar

Tro-burguer

Carmelino Sidoti

 

Encanto metros pizza

Pizza de llampuga i salmó amb pesto de pistatxo, mallorquina i gamberetti

Bojidar Lorgov

 

 

Mar i mar events

Croquetassa de llampuga amb sobrassada i mel

Jaume Miralles

 

 

 

 

Hotel Amorós

Taco mare nostrum

Fernando Landaeta

 

 

 

Protur Turo Pins

Saltat de llampuga, sípia i marisc amb fonoll i cruixent de tinta.

Xisco García Méndez

 

 

 

 

Hotel restaurant Alzina

Croquetes de llampuga i tumbet amb espuma d’allioli i tap de cortí

Francesc Ferrà

 

Akino

Frit de llampuga

Team akino

 

 

Restaurant Ca nostra

Tumbet de llampuga

Yoel Garrido

 

 

 

Club gent gran sol neixent

Escabetx de llampuga

Julián Jurado Galán

 

 

 

 

Ses cosines

Karaage de llampuga marinada, crema de sobrassada, aromàtiques i allioli de pebre d’urfa

Merche Guillén Martínez

 

 

Arrosseria BLAU OLE

Llampuga gratinada amb allioli damunt llit de patata

Isabel i Viktor

 

 

Tolan postres