Després de l’alerta taronja del dissabte que suspengué la paella marinera hi havia ganes. Tot i que l’alerta groga fou present fins a les dotze el dia es presentava clar i tímidament assolellat si bé sabíem que no havia fet net del tot i que en qualsevol moment podia comparèixer la pluja com va ser. Però anem a pams:
A l’acte van assistir-hi el Conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el Conseller de Turisme, Jaume Bauzà; el Conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez; Toni Mercant, Director general de Ports, Domingo Bonnin, Patró major de Confraries; Pedro Mercant, President d’Opemallorcamar; i una àmplia delegació de l’Ajuntament de Capdepera, encapçalada per l’alcaldessa Mireia Ferrer, entre d’altres (sols faltaren els del PI, com sol ser ja habitual).
Bona representació per a la foto oficial.
Vint estands presentaven les seves propostes gastronòmiques a partir dels 80 quilos de llampuga que se’ls lliura. Propostes clàssiques amb tocs molt personals com l’arròs o fideus de llampuga o amb pebres o amb ceba caramel·litzada, gratinada, fritura, escabetxo o tumbet. D’altres més populars com les hamburguesa, pizzes, croquetes o tacos. I un grapat de propostes innovadores com wok, el sospir mallorquí, el fals rissoto d’arròs negre, el frit, caneló o el gyozamar.
Totes les propostes foren delicioses i a l’altura dels millors guardons Michelin. Per destacar-ne injustament dos diríem que l’arròs a banda dels mariners era sublim i el sospir mallorquí sorprengué per la seva harmonia de contrasts. Però ja se sap, en matèria de gusts, cadascú té les seves preferències.
L’afluència del públic fou bona sense batre cap rècord. A més d’un forà el temps el va fer quedà a casa. Abans de les 12, les taules ja estaven totes reservades. El recinte estava ple però s’hi podia pasar sense topar amb ningú.
Cada plat s’ha pogut assaborir per tres euros la ració. Com cada any el servei de bar ha estat a càrrec de l’Associació de bars nocturns i discoteques de Capdepera, enguany, els guanys de la recaptació s’ha destinat a l’associació de voluntaris de protecció civil del municipi.
2025 ha estat un dels millors anys quant a la pesca de llampuga. El 41% s’ha pescat a la nostra àrea marítima.
I arribà les 14.30 h. Ja ens havien avisat de què a Son Servera havia caigut un fort ruixat. I a Cala Rajada també caigué aigua. 15 l/m2 en un no res. La gent es resguardà sota les carpes i en aturà continuà com si res. Els radars indicaven, i així va ser, que no plouria més.
El matí es tancà amb disset paelles dels mariners (850 raccions, aprox) on sempre hi havia coes.
L’horabaixa continuà amb la mateixa tònica del matí. bona afluència de gent que es mantingué fins a l’hora de tancar i veure els focs. Ja de vespre, tot i el cansament a les paradetes la gent estava molt a gust.
En definitiva, més de 13.000 raccions despatxades, bon ambient tot i la situació meterològica i tothom queda convidat a tornar l’any que ve. A ningú va decebre, ningú partí decebut.
La logística de neteja i venda de monedes funcionà com un rellotge. Protecció civil i seguretat, molt bé.
Quedam emplaçats a la paella marinera que possiblement es faci en breu al poliesportiu.
I destacar sobretot a tots els equips de restauració que ens han permès aquestr gran gaudi i en especial als xefs-cuiners. Gràcies Joan Moragues, Joan Ramon Esteva, Lello Sorrentino, Xisca Pascual, Joaquín López Carlos Pedro de Oliveira Tavares, Michael Bosca , Alberto Pedreño, Carmelino Sidoti, Bojidar Lorgov, Jaume Miralles, Fernando Landaeta, Xisco García Méndez, Francesc Ferrà, Team Akino, Yoel Garrido, Julián Jurado Galán, Merche Guillén Martínez, Isabel i Viktor. Moltes gràcies per aquest viatge sensorial per la llampuga a partir de les tradicions amb propostes innovadores!!!
Els focs artificials van posar el punt final a tres dies intensos.
Des de l’Ajuntament de Capdepera, en nota de premsa, volen reconèixer la tasca de totes les persones implicades en l’organització, així com la comprensió i responsabilitat mostrada davant la cancel·lació de dissabte per motius de seguretat.
A continuació teniu tots els plats amb tots els equips de restauració. Els vertaders protagonistes:
Cofraria de pescadors
Fideus secs de llampuga
Joan Moragues
Cofraria de pescadors
Arròs a banda amb llampuga
Joan Ramon Esteva
El clàssic rentapaelleres disseny exclusiu de Kiko Melis i Pere “Patilla”
Ristorante Sorrentino’s
Wok de llampuga
Lello Sorrentino
Ses tres forquetes
Llampuga amb ceba caramelitzada
Xisca Pascual
Serrano Hotels
Llampuga i gambes en croquetó
Joaquin López
Port Corona
Canneloni de llampuga amb salsa d’espinacs
Carlos Pedro de Oliveira Tavares
The Sea club
Gyozamar
Michael Bosca
Diamant hotels
Sospir mallorquí
Fals rissoto d’arròs negre amb llampuga i allioli
Alberto Pedreño
Trobar
Tro-burguer
Carmelino Sidoti
Encanto metros pizza
Pizza de llampuga i salmó amb pesto de pistatxo, mallorquina i gamberetti
Bojidar Lorgov
Mar i mar events
Croquetassa de llampuga amb sobrassada i mel
Jaume Miralles
Hotel Amorós
Taco mare nostrum
Fernando Landaeta
Protur Turo Pins
Saltat de llampuga, sípia i marisc amb fonoll i cruixent de tinta.
Xisco García Méndez
Hotel restaurant Alzina
Croquetes de llampuga i tumbet amb espuma d’allioli i tap de cortí
Francesc Ferrà
Akino
Frit de llampuga
Team akino
Restaurant Ca nostra
Tumbet de llampuga
Yoel Garrido
Club gent gran sol neixent
Escabetx de llampuga
Julián Jurado Galán
Ses cosines
Karaage de llampuga marinada, crema de sobrassada, aromàtiques i allioli de pebre d’urfa
Merche Guillén Martínez
Arrosseria BLAU OLE
Llampuga gratinada amb allioli damunt llit de patata
Isabel i Viktor
Tolan postres