Llagosta a la Bomba: bauxa de cuiners aficionats

El director d’orquestra dona les darreres ordres.

Una colla de cuiners aficionats es va proposar per repte superar les seves pròpies expectatives. Després de diverses provatures exitoses amb arrossus amb peix i un arròs amb grimaldo, es varen comprometre davant ells mateixus a cuinar una de les receptes més famoses –i fins fa poc secreta– que, segons el més filòsof dels cuiners, representa no només la història de Cala Rajada, sinó, encara més important, la seva pròpia essència, l’essència de Cala Rajada.

Sota la batuta del director d’orquestra, tot va anar rodat i la llagosta a la bomba es va convertir, a més de en història i en essència, en aliment espiritual i en art, no només culinari, sinó que arriba molt més enllà de la matèria i del foc.

No cal dir la gran satisfacció que sentiren quan escoltaren que els cuiners primigenis els donaren el seu vist-i-plau. Per tant, podem dir que la història i l’essència de Cala Rajada no és morta, sinó que es troba ben defensada dins els cors d’aquesta colla de cuiners aficionats que s’han revoltat contra el desmemoriament i l’oblit.

Vos oferim una col·lecció de fotografies irrefutables, on surten tots els cuiners excepte un, que vol conservar l’anonimat, no sabem si per modest o per empegueït.