Metus Mustafà i Joan Galian finalistes del segon concurs “Vaca vermella menorquina”

Presentaren el plat “Caneló vegetal farcit de vaca vermella menorquina glaseada amb notes de cacau amarg, sobre carabassa caramel·litzada amb flor de mel i coral cruixent”


El xef Metus Mustafà i el seu ajudant Joan Galian, van ser seleccionat com a finalistes del concurs culinari  “Vaca vermella menorquina”, que enguany celebrà la seva segona edició. Es tracta d’un concurs a nivell nacional que gaudeix d’un gran prestigi en el món de la gastronomia.
 

En Metus actualment és cap de cuina de l’Hotel Parque Nereida de Cala Lliteres, i malgrat la seva joventut te un ampli currículum i experiència en el sector hoteler i gastronòmic. Va ser guanyador del concurs “Tapa de la Llampuga 2019”, finalista del prestigiós concurs “Gamba de Sóller 2021” i finalista en el concurs d’Horeca “Mejor tartar Fourmet 2022”. Per la seva banda el seu ajudant pel concurs, en Joan, és un cuiner amb ampla experiència en restauració.

A la final van ser seleccionat 8 participants, constatant que els rivals eren xefs de gran nivell a l’àmbit nacional, alguns representant restaurants amb estrelles Michelin, i finalistes de diversos concursos gastronòmics molt prestigiosos.

 Els concursants disposaven d’una hora i mitja per cuinar “en directe”, amb la col·laboració dels seus ajudants. L’esdeveniment va tenir lloc en el Mercat des Peix de Ciutadella, i el jurat estava format per grans xefs  del com Koldo Royo (xef amb estrella Michelin), José Cortés (president de l’associació ASCAIB) i Sergio Fernández (conegut xef del Canal Cocina).
 Lliurament del diploma de finalista per Sergio Fernández


El xef Koldo Royo degustant els canelons…