Campanya pel reconeixement dels Productors del Llevant

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament i l’Associació Hotelera de Capdepera han promogut una campanya per donar a conèixer els productors de la Comarca de Llevant, a través de les seves xarxes socials.

En un primer moment fan una crida als productors de la comarca perquè els remetin informació i imatges dels seus productes per a crear un registre i difondre la informació a residents i visitants de forma gratuïta. Les dades també serviran per poder planificar accions conjuntes.

Es pretén fer una agenda o dossier actualitzat amb tots els productes que es fan al Llevant per poder participar en diverses actuacions, com la fireta que organitza la Federació Hotelera per donar a conèixer productes locals entre els hotelers de Mallorca, i comptar amb una base de dades actualitzada de productes que es fan aquí. Ara per ara es troben amb una informació parcial i incompleta, i voldrien completar-la per poder potenciar el consum de producte local i complir el percentatge que estableix la llei.

Davant la dificultat de poder facturar com a producte local molts de subministraments, els economats d’hotels generalment compren vi o oli, perquè és el més fàcil assegurar-se del seu origen. Voldríem, juntament amb la regidora de Comerç, Margalida Bisquerra, intentar iniciar aquesta tasca de foment del consum de producte local, i per això feim una crida a tots els productors de la comarca de Llevant per a fer aquest recull d’oferta Km0, D’aquí a un temps farem noves crides per fer un dossier de productors, del que produeixen, si està ben etiquetat…”, ens ha comentat Maria Antònia Moll, de l’Associació Hotelera de Capdepera.

Amb tota la informació recollida valoraran les actuacions a realitzar, com ara fer uns dossiers actualitzats i passar-lo als hotels per difondre l’oferta local i els productes que ofereixen, participar en les firetes de producte local, tenir-los en compte en accions de promoció. “Ara per ara la seva visibilitat és pràcticament nul·la, en les darreres accions que s’han fet gairebé no hi havia ningú de la comarca de Llevant. A la darrera jornada que va fer la FEHM vam veure en Pedro Osuna de ses Terres i Licors Moyà i no vam veure ningú més de la comarca i això s’ha de revertir. Sabem que n’hi ha i pensem que és qüestió que els productors locals es donen a conèixer i que contactin amb nosaltres. Coneixem el me de Mallorca, el vi, les herbes i el palo, l’oli, l’hort i el peix, però hi toca haver productors de formatge, mel, confitures, sabons, espelmes, perfums, etc. Dels qui no tenim els seus contactes i ens agradaria saber on són i què produeixen”.