“El primer llibre s’ubica a Capdepera, el segon vaig voler que la part central fos la construcció castell i en aquest darrer voldria que es conegués més la resta de l’illa i la importància que va tenir Mallorca en aquest període de temps”.
–
– Què hi trobarem de nou en aquest tercer llibre de “Sigues qui vulguis ser”?
– El primer que m’agradaria dir és que en aquest llibre reagrupa amb el tercer llibre la trilogia amb els altres dos llibres anteriors ja publicats, així que tenim els tres volums en un llibre.
I responent a la vostra pregunta hi trobarem nous personatges a destacar els reis SANÇ i el rei JAUME III al costat de tres nous cavallers com Ser Marcos, Ser Farid i Ser Julià.
– Havies pensat des del primer moment a escriure una trilogia?
– No en el primer moment només volia explicar alguns dels contes que explicava al meu fill Javier. Però quan anava llegint més sobre els reis de Mallorca i les rondalles i els costums de les Balears vaig saber que en un sol llibre no cabrien totes.
– Amb l’il·lustrador, Pere Pascual, hi ha hagut una bona sintonia. Vos n’heu avingut per aquest darrer capítol?
– Sí. des del primer moment vàrem connectar i li vaig donar tota la llibertat perquè fes els dibuixos tal com ell ho interpretàs cada capítol i cada història explicada, i he quedat gratament sorprès ja , ja que donat un cop d’ull reflecteix fidelment el que vull explicar en cadascun d’ells.

– Què té l’edat mitjana que tant ens fascina?
– Crec que és l’època que simplement fixant-te una mica al teu voltant quan circules per les carreteres de l’illa o camines per qualsevol ruta senderista veus el que ens van deixar i ens poden fer pensar tot el que treballaren per a construir aquest castell, les torres, les sínies d’aigua o els cultius com les oliveres o vinyes.
– Hi ha diversos episodis centrats en la figura del rei. Per què has decidit posar el focus en aquest personatge?
– Perquè a l’edat mitjana eren per a bé o per a mal els qui regien el destí dels habitants de les Balears.
– També dediquis un capítol al rellotge solar…
– Sí, vull que els lectors sobretot joves vegin que tot no està en una pantalla i que en aquella època la gent tenien maneres de saber quina hora era o molt tipus de maquinàries per facilitar la vida de les persones.
– I la verema de Binissalem també és important al teu relat…
– El vi i l’oli eren les fonts d’ingressos més importants per als pagesos de l’illa i amb què comerciaven fora d’elles.
– Amb l’escriptura d’aquest llibre deus haver conegut (i donat a conèixer, també) a molts de mallorquins la Història de Mallorca que potser en desconeixes alguns dels seus passatges…
– Aquesta vol ser la meva petita contribució a la cultura de Mallorca…

– En aquests episodis també hi surt Gènova. Aquesta part està menys centrada a Capdepera que els anteriors llibres?
– Tens raó, en els dos anteriors l’enfocament dels relats era molt centrat en Capdepera, en el primer els ubic en aquest meravellós poble, en el segon vaig voler que la part central fos la construcció del castell i en aquest darrer voldria que es conegués més la resta de l’illa i la importància que va tenir Mallorca en aquest període de temps.
– Què són les Cabañuelas?
– És una cosa curiosa que encara en aquests temps hi ha pagesos que les utilitzen per tenir una previsió del temps que farà a l’any següent.
– Per què serà decisiva la batalla de Llucmajor?
– Bé va ser el final del regne de Mallorca i tornàrem pertànyer a la corona d’Aragó.

– Vols afegir res més?
– Voldria donar les gràcies a la gent que des del primer minut van apostar perquè aquests tres llibres fossin una realitat Maria Àngela Melis, Pere Pascual, Paco Galian, Joan Cabalgante, Josep Terrassa, Pere Cortada i la meva família sobretot.
I que tothom està convidat a la presentació de dilluns dia 14 a les 20 h al racó de les àncores i que tohom que compri el llibre tendrà un dibuix signat per l’il·lustrador.
